post

Flag: Fuldt program i weekenden

Alle Tomahawks’ flag football-hold skal i aktion i weekenden. Runden byder på den kamp, som alle i klubben har set frem til – nemlig mødet i 2. division øst mellem Tomahawks’ herrehold og kvindehold. Denne kamp lægger op til intens fight, så alle opfordres til at komme og støtte de to hold i weekenden. I Herlev møder Tomahawks’ førstehold to skrappe modstandere, så der dækket op til en fantastisk søndag med flag football af høj klasse.

2. division Øst – Valby Idrætspark
Tomahawks II
10.30 vs. Tomahawks III
Dette bliver årets kamp! De to hold kender hinanden ud og ind, men mon ikke der er et par kaniner i hatten fra Tomahawks II? Denne kamp har begge hold set meget frem til, og motivationen er top efter at en god del af spillerne har været til Europas største turnering Big Bowl i Frankfurt, hvor det blev til en placering som nr. 23.

Hold øje med: #39 Jonathan Marquard. Jonathan har vist, at han er en vigtig spiller begge veje. Hans defensive kvaliteter er blevet bedre og bedre, og hans evne til at stå de rigtige steder kan blive afgørende i denne kamp.

13.00 vs. Nyhavn Nighthawks IV
Nyhavns hold består af nogle af Danmarks absolut mest rutinerede spillere, der har været med siden flag football kom til landet for over ti år siden. Deres rutine kan bringe dem langt, men de halter hvad angår hurtighed og atletiske evner. Der bliver brug for masser af hurtighed og køligt overblik både på offense og defense i denne kamp.

Hold øje med: Stefan Christensen. Stefan er den af Tomahawks II’s spillere, der dækker tættest og hårdest op. Mod Nyhavns rutinerede spillere, bliver hans tacklinger fra cornerpositionen en vigtig del i at stoppe det korte spil. På offense vil han med sin hurtighed true Nyhavns gamle drenge dybt.

 

Tomahawks III – Valby Idrætspark
10.30 vs.
Tomahawks II
En kamp alle har set frem til. Pigerne har samlet en masse erfaring til den tyske turnering Big Bowl i sidste weekend, hvor holdet mødte en række af de stærkeste klubber og landshold i Europa. Den kan blive brugbar i denne kamp, hvor pigerne møder deres egne holdkammerater. Pigerne er teknisk og taktisk helt med, men fysisk er der stor forskel på de to hold.

Hold øje med: Emilie Friis. Emilie er endnu en rookie, som har gjort et stort arbejde. Hun har fra begyndelsen vist god spilforståelse og stor fightervilje. Hendes cuts og hænder sidder nu, hvor de skal. På defense kan hun både dække kort zone og blitze. Med sit pres fra blitzen kan hun få modstanderens quarterback til at overplacere boldene endda fremtvinge interceptions.

14.15 vs. Nyhavn Nighthawks III
Nighthawks III er et dynamisk hold med nogle gode atleter og en quarterback med en kanonarm. Til gengæld mangler de lidt rutine, og kan hurtigt bringes ud af fatningen, hvis de får lidt modgang. Desuden kan de presses på deres korte spil til at tabe mange bolde. Pigerne skal derfor dække tæt på det korte, men være påpasselige på de dybe bolde.

Hold øje med: Silje Fagerberg. Silje har efterhånden spillet med i et par sæsoner. Med de mange nye ansigter er hun en af de rutinerede på holdet, og hendes erfaring bliver vigtig i denne kamp. Hun har udviklet sit spil væsentligt, og både hendes ruter og hendes hænder er blevet bedre. Samtidig har hun et fint overblik på defense, hvor hun i denne kamp vil blive sat på prøve af Nyhavns dybe bomber.


FNL Kval – Hjortespringskolen, Herlev

Tomahawks I
10.30 vs. Nyhavn Nighthawks II
Nyhavn har vundet halvdelen af deres kampe hidtil. Man ved aldrig helt, hvad man får, da holdet i denne weekend kan stile med deres FNL-spillere (det samme gør sig i øvrigt gældende for Barbarians). Lige meget hvem de stiller med, vil det dog være spillere med masser af rutine. Det kræver derfor god gameplanning og evne til at foretage hurtige justeringer, hvis denne kamp skal vindes. Til gengæld er Nyhavn et hold, der godt kan løbes mod, så forvent en del dybe spil.

Hold øje med: #27 Mark Standland. Mark har fået tjansen som quarterback fra sæsonens start. Han har arbejdet koncentreret hele vinteren for at indstille kanonen og få god kemi med sine receivere. Der kan stadig bygges mere på, men i de foreløbige kampe har Mark vist godt overblik og gode spilkald. Netop disse to evner skal han også vise, hvis Nyhavn skal slås i dagens kamp.

13.00 vs. Copenhagen Barbarians II
Barbarians har vist stor styrke i sæsonen og er ubesejret, selvom de har mødt flere af de stærke hold. Deres hold består af unge, dygtige atleter, der med hurtighed og teknisk kunnen kan sætte de fleste. Tomahawks har trænet med Barbarians en stor del af vinteren, så vi kender dem efterhånden godt. Deres angreb er i særklasse og det bliver derfor op til forsvaret at stå distancen.

Hold øje med: #37 Rasmus Ulbæk. Rasmus har fungeret som defensiv kaptajn og spilkalder hidtil. Hans evne til at justere forsvaret og lukke hullerne har allerede været afgørende flere gange i denne sæson. Han har en kæmpe kampgejst og er desuden dygtig til at læse modstanderens quarterback. På offense griber han fra sin centerposition mange af de vigtige bolde.