post

Flag: Sidste runde inden sommerpausen

I denne weekend er der fuldt program for alle Tomahawks’ flaghold. Læs optakten herunder og kom ud og støt os på søndag.

Tomahawks I (4-2) – Valby Idrætspark
11.45 vs. Copenhagen Barbarians II (5-0)

Begge dagens modstandere kender vi særdeles godt, da vi har spillet mod dem ved den seneste gameday for to uger siden. Ved den lejlighed drev Barbarians rundt med os, og især deres dygtige receiver Hannibal fik mange bolde, og var i øvrigt med til at lukke ned for vores receivere. Hannibal er ikke med til denne gameday, og vores chancer for en revanche er derfor gode. De kan trues dybt, så hvis receiverne løber deres ruter som de skal, kan QB Jens sagtens finde hullerne i deres forsvar. På defense skal blitzen være klar på løbemuligheder fra Barbarians’ QB.

Hold øje med: Jonas Hagen Nørgaard. Jonas er tilbage efter i længere tid at have døjet med sit skinneben. Jonas bidrager med masser af fart på begge sider af bolden. Han er en af klubbens bedste ball hawks og kan med en vild closing speed løbe selv de mest umulige bolde op. Med ham på holdet skal modstanderne ikke give mange yards før det bliver til touchdown.

13.00 vs. Nyhavn Nighthawks II (2-3)
I kampen mod Nyhavn for to uger siden, fik vi vendt et truende nederlag til en sejr ved at holde Nyhavn fra af score i 2. halvleg. Ved at lukke ned for deres korte spil og med et godt pres på Nyhavns QB fik vi presset dem til at tage nogle dårlige beslutninger. Samtidig fik offense uden de store problemer sat point på tavlen. Nyhavn er hævntørstige og vil helt sikkert forsøge at overraske. Vi skal derfor være klar til justeringer på begge sider af bolden. Spiller vi som i 2. halvleg i det seneste møde, tager vi også sejren.

Hold øje med: #81 Jonas Schiøth. Jonas kan med sin speed og gode cuts drive gæk med de fleste forsvar. Læg dertil at han dækker en forrygende corner, hvor han sjældent bliver brændt. Skulle det endelig ske, kan han i topfart få en tackling ind alligevel.

Tomahawks II (5-5) – Valby Idrætspark
11.45 vs. Barbarians III (5-4)

Endnu en kamp mod Barbarians. Barbarians III består for en stor dels vedkommende af unge spillere, med en del fart, men uden den store rutine. Forsvaret skal kunne presse Barbarians’ QB til at forsøge de dybe kast, som ikke kommer med samme præcision som de korte. Angrebet skal med en masse korte kryds og sikre bolde få presset Barbs til at slække på opdækningen af de dybe bomber.

Hold øje med: #12 Anton Lunau. Anton har både til træning og kamp vist, at han har både armen og hovedet, der skal til, hvis en kamp som denne skal vindes. De dybe bolde sidder bedre og bedre, og de finurlige spilvalg kan hyle selv rutinerede forsvar ud af den.

13.00 vs. Næstved Vikings (4-4)
Næstved har fået tilgang af en del nye spillere i år, og er derfor en god blanding af rutinerede kræfter og unge atletiske typer. Det er efterhånden længe siden vi har mødt Vikings, men deres hold lader til at have fået en del nye ansigter. Kombinationen af unge hurtige folk og de gamle spillere, har indtil videre kastet flere sejre af sig. En koncentreret indsats på defense er nødvendig for at Tomahawks kan trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Hold øje med: #90 Daniel Klitgaard. Weekendens kampe vil i høj grad blive afgjort af vores quarterbacks evner til at ramme hullerne i forsvaret. Daniel og de øvrige quarterbacks har arbejdet med nye spændende spil. Daniels vigtighed understreges desuden af, at han også spiller safety på forsvaret.

Tomahawks III (2-8) – Kløvermarken
11.45 vs. Nørrebronx Næbdyr (5-3)

Næbdyrene tabte til Tomahawks II for en uge siden, og vil højst sandsynligt gå efter en hurtig revanche, som i denne omgang skal gå ud over Tomahawks III. Næbdyrene er et hold vi kender godt, og det er altid en fornøjelse at spille mod dem. Hvis Tomahawks skal have en chance, skal der lægges et tungt pres på deres QB, samtidig med at især de korte ruter skal lukkes ned.

Hold øje med: Siri Damm. Siri har nået at spille et par kampe, og har allerede imponeret på sin cornerbackposition med gode evner til at læse sin modstander og en pæn portion hurtighed. I denne kamp vil hun få masser af spilletid på offense, og skal derfor udnytte sin speed til Tomahawks’ fordel.

13.00 vs. KFB Foxes (0-6)
Foxes er pioneren inden for flag football for kvinder i Danmark. De øvrige kvindehold i Danmark har alle spillere, som er begyndt deres karriere i Foxes, og klubben fortsætter med at tiltrække nye spillere til sporten. Flere af vores spillere er også startet i Foxes inden de startede deres eget hold i Tomahawks. De to hold kender derfor hinanden indgående, og kampen vil derfor blive afgjort af marginaler og små justeringer på både offense og defense.

Hold øje med: #42 Annesofie Olesen. Annesofie er den mest rutinerede på holdet, og hun har et indgående kendskab til Foxes’ nye og gamle spillere. Hun har hurtigheden til at kunne dække op for de fleste. Hurtigheden er også med til at true Foxes dybt.