Historie

Copenhagen Tomahawks’ historie

Klubben blev stiftet den 30. oktober 2002, som Frederiksberg Tomahawks og hørte til Frederiksberg Kommune. Da Frederiksberg Kommune dog viste sig ikke at kunne stille tilstrækkelige baner til rådighed, skiftede man i 2006 til Københavns Kommune og kom i den forbindelse til at hedde Copenhagen Tomahawks AFC. I 2013 ansatte klubben for første gang en betalt træner. I den forbindelse sløjfede man også “AFC”, så navnet fremover kort og godt var Copenhagen Tomahawks, endnu en årsag til dette var at man havde fået en fast flag football-afdeling tilknyttet klubben.

Klubben har deltaget i Dansk Amerikansk Fodbold Forbunds turneringer siden 2003, første år i en liga for nye hold og fra 2004 i divisionerne.
Klubben havde indtil 2007 kun et seniorhold, men til 2007-sæsonen stillede man for første gang med et U19-hold, som dog først rigtig var i stand til at deltage i turneringerne fra 2008-sæsonen, hvor man sikrede en flot 3. plads i Landsrækken (Øst).

Sidenhen har det varieret fra sæson til sæson, hvilke hold klubben har kunne stille med. I 2015 kunne klubben for første gang stille med U12 og U14-hold i DAFF’s stævner.

Klubben fik i sæsonen 2012 en masse nye medlemmer, da man fik tilknyttet flag football-afdelingen. I dag har klubben tre flag football-hold: ét herrehold i FNL (den række), samt ét herrehold i Kvalifikationsrækken. Desuden tilbydes der et rent kvindehold, som spiller i 2. division.

Dameholdet vandt i 2012 Danmarksmesterskabet – og havde 2 medlemmer på verdensholdet til VM.

I 2013 fik klubben en medalje, nemlig en sølv en af slagsen, da U19-holdet spillede finale i DS Bowl. Kvindeholdet i flag football vandt ligeledes sølv til DM.

I 2014 genvandt flag-kvinderne deres DM-guld, mens både begge herrehold rykkede.
Tackleholdet rykkede op til Kval Ligaen, som er den næstbedste række i Danmark.

Klubben udvikler sig hele tiden – og der arbejdes hele tiden på at gøre klubben og spillere bedre. Nye spillere er altid velkomne.